Heeft een warmtestraler op het terras zin?

Heater

Wij mensen zijn erg gevoelig voor warmte. Zelfs onze voorouders genoten van zonnebaden, zelfs op koele dagen en warmden zich op bij het vuur op koude nachten. Gelijkmatige stralingswarmte, bijvoorbeeld van een infraroodstraler, verwarmt niet alleen onze huid en lichaam, maar ook onze ziel. Alleen al om deze reden zijn warmtestralers zinvol op het terras.

Nu de zomer ten einde loopt, missen we de zon en denken we nostalgisch terug aan zomeravonden buiten. Met terrasverwarming helpen we de natuur een handje en hoeven we de barbecue-avond niet voortijdig te beëindigen omdat de gasten beginnen te rillen. Ook op koelere dagen is het gewoon goed om met familie of vrienden thuis rond een terrasverwarmer onder de terrasoverkapping te zitten. Stralingskachels verspreiden behaaglijke warmte die ons doet vergeten hoe oncomfortabel het buiten is. In vergelijking met vuurschalen of vuurkorven geven bijvoorbeeld infraroodstralers geen schadelijke stoffen af ​​en hebben ze geen brandstof nodig.

Ook voor restaurateurs is het aantrekkelijk om in het vroege voorjaar in de biertuin of op het terras met warmtestralers het seizoen in de biertuin of op het terras te kunnen starten en tot in de winter te kunnen verlengen. Terrasverwarmers zorgen voor blije gasten, om nog maar te zwijgen van de rokers die trouwens de verkoop verhogen. Als het buiten aangenaam warm is dankzij de warmtestraler, ook als de temperatuur onherbergzaam is, komen bezoekers graag terug. De een of de ander kan zelfs hun vreugde delen via portals zoals TripAdvisor, dat nieuwe gasten aantrekt.

Terrasverwarming met hersens

Hierdoor ontstond het idee om op zoek te gaan naar een warmtestraler. Critici verschijnen bijna altijd. Eco-activisten praten graag over decadentie of verklaren simpelweg het idee van een terrasverwarmer absoluut uit den boze.

Natuurlijk, in vergelijking met het verwarmen van een afgesloten ruimte, is het verwarmen van een terras alsof je de ramen wijd openhoudt. Wat we eigenlijk doen tijdens de uitzending. Als we de dagelijks aanbevolen minuten voor luchten over de hele stookperiode bij elkaar optellen, komen we uit op een verbazingwekkend aantal uren. Vaak genoeg meer tijd dan we ooit met terrasverwarmers zouden doen om een ​​tijdje buiten te kunnen zitten, zelfs als het weer minder dan ideaal is. Laten we de critici dus eerst eens vragen of ze bij het luchten consequent de verwarming lager zetten. Een aan alle kanten open terras proberen te verwarmen met een warmtestraler is een vrij hopeloze onderneming en heeft eigenlijk weinig zin. Als de door de warmtestraler gegenereerde warmte in alle richtingen aan de koude lucht wordt afgegeven, verdampt deze extreem snel. Op een terras zijn warmtestralers alleen aan te raden als deze overdekt is.

Omdat de warmte onder het dak kan blijven, is de energiebalans van de terrasverwarmers in dit geval beter dan hun reputatie. Wat betreft de energiebalans wordt de situatie nog beter als het terras minimaal één zijgevel heeft. Vooral infraroodstralers worden gekenmerkt door het feit dat hun stralen ons mensen verwarmen, maar ook alle objecten in de omgeving. Dit geldt ook voor de terrasoverkapping en -wanden, die de opgeslagen warmte vervolgens langzaam afgeven, ook nadat het apparaat is uitgeschakeld. Lees meer over waar u op moet letten bij het kopen van een infraroodstraler.

Keuze te over: van terrasverwarmers tot tafelverwarmers

Als we aan terrasverwarmers denken, denken we meestal aan de zogenaamde terrasverwarmers die vaak voor restaurants te vinden zijn. Hierachter bevindt zich vrijwel altijd een gaskachel die op vloeibaar gas (meestal propaan) werkt. De cilinders voor vloeibaar gas, die in de handel verkrijgbaar zijn in verschillende maten, kunnen in de voet van de gaskachel worden ondergebracht. Deze zullen. Gaskachels kunnen zonder enige technische voorkennis in gebruik worden genomen en worden als veilig beschouwd omdat ze bijna altijd zijn uitgerust met een elektronische ontsteker en een automatische uitschakeling bij oververhitting. Deze terrasverwarmers hebben een beetje een slechte reputatie gekregen vanwege de hoge niveaus van kooldioxide die ze produceren wanneer het gas wordt verbrand. In de tussentijd zijn er efficiëntere versies van gasstralers – kortweg eco-heating patio’s genoemd.

Terrasheaters die op elektriciteit werken, zijn ecologisch minder schadelijk. Infraroodstralers werken zeer efficiënt omdat ze de verbruikte energie volledig omzetten in thermische energie. Ze geven geen schadelijke stoffen af, zorgen met een druk op de knop voor constante warmte, werken geruisloos zonder geurtjes en zijn nagenoeg onderhoudsvrij.

Heeft een warmtestraler op het terras zin?
Schuiven naar boven