De 8 trouwringtrends voor 2022

Ringen

In de trouwbranche zijn er ieder jaar weer nieuwe trouwtrends, ook voor trouwringen. Er worden bijzondere en nieuwe modellen ontwikkeld. Dit jaar zijn vooral gekleurde edelstenen populair, waarmee de trouwringen worden gezet. Als het gaat om bruiloften in 2022, zijn bepaalde thema’s of concepten trending. Veel trouwringen zijn ook online verkrijgbaar en daar zie je nu al de laatste trends voor het trouwseizoen 2022. De decoratie op de bruiloft, het bruidsboeket of de trouwringen zijn perfect op elkaar afgestemd.

Uitzonderlijke gravures

Een van de nieuwste trends in trouwringen zijn unieke gravures. Naast klassieke gravures van de trouwdatum of de naam van je partner, zijn vooral persoonlijke symbolen of bloempatronen populair. De symbolen of ontwerpen hebben een speciale betekenis voor het bruidspaar en zijn meestal gegraveerd op het binnenoppervlak van de ringen. Harten en andere symbolen zijn ook populaire patronen. Andere opties zijn coördinaten vanaf de eerste date of de verloving of een vingerafdruk van de partner. In 2022 zouden de gravures bijzonder ongebruikelijk en extravagant moeten zijn.

V-vormige trouwringen

V-vormige trouwringen zijn geïnspireerd op de boho-stijl voor een bruiloft. De ringen hebben een bijzonder sierlijke vorm en zijn te combineren met kleine steentjes. De trouwringen zijn te vinden in gebogen en asymmetrische vormen. Het belangrijkste van deze trend is dat de trouwringen geen klassieke vorm mogen hebben. V-vormige trouwringen zijn bijzonder trendy in 2022.

Zelf trouwringen smeden

Een van de meest populaire trends in 2022 is het smeden van trouwringen. Bruidsparen kunnen een familiestuk of ander sieraad gebruiken om hun trouwringen te maken. Zo kunt u van een prachtig sieraad uw eigen trouwringen smeden. In Duitsland zijn er verschillende smeden die deze service aanbieden. In speciale cursussen leer je alle belangrijke technieken van het smeden. Samen als koppel kun je samen twee trouwringen maken. Ontwerp uw trouwringen volgens uw ideeën. Bij de materiaalkeuze kunt u advies krijgen van de smid. Uiteraard helpt een deskundige u bij het smeden. Zo maak je van een familiestuk iets bijzonders dat je elke dag aan je hand zult dragen.

Gekleurde edelstenen en diamanten

Andere trends in trouwringen zijn trouwringen met briljanten, edelstenen of diamanten. Vooral gekleurde edelstenen zijn dit jaar populair. De trouwringen met gekleurde diamanten of edelstenen vallen op en zijn een blikvanger. U bent vrij om de kleur te kiezen. Edelstenen met een blauwachtige tint zijn populair en bijzonder zeldzame edelstenen maken de huwelijksceremonie de duurste bruiloft ter wereld, simpelweg vanwege de ringen.

Vintage-look

De vintage look is niet alleen populair bij trouwringen. Vintage meubelen zijn ook erg trendy als het gaat om woontrends. Men verlangt naar oude tradities en waarden uit de jaren dertig tot zestig. De vintage look trouwringen hebben een klassiek design. In de wereld van vandaag vormen deze trouwringen een contrast met de digitale en minimalistische wereld. Vooral de “Millgriff” is populair. Dit is een versiering van de contouren, die ook een eenvoudige trouwring een bijzonder effect geeft. Trouwringen in vintage-stijl kunnen van verschillende materialen worden gemaakt, of u kunt echt historische originelen nemen en de sieraden laten reinigen. Laat u adviseren door een kunstsmid en kies het juiste ontwerp.

Stoere trouwringen

Andere trouwringtrends voor 2022 zijn gedurfde trouwringen. Dit zijn bijzonder dikke en brede trouwringen. U moet weten dat trouwringen bijzonder in het oog springen en niet bij elke stijl en huidtype passen. Met deze trouwringen valt u in het openbaar op, zeker als ze bezet zijn met diamanten. Bruidsparen die een statement willen maken kunnen kiezen voor Bold trouwringen. De brede modellen zijn verkrijgbaar in verschillende maten en materialen.

Trouwringen gemaakt van gerecycled materiaal

Het consumentengedrag is de afgelopen jaren veranderd. Velen hechten inmiddels veel belang aan het milieu en duurzaamheid. Bij het winkelen besteden ze meer aandacht aan duurzame productie en fabricage. De prijs is secundair. Ringen van gerecycled materiaal zijn ook trendy als het om trouwringen gaat. Voor de trouwringen wordt gerecycled goud gebruikt, dat desgewenst kan worden gezet met briljanten en diamanten. Alle gebruikte materialen zijn duurzaam geproduceerd en eerlijk vervaardigd. De prijzen voor deze ringen zijn iets hoger. Veel bruidsparen zijn echter bereid een bepaalde prijs te betalen voor duurzame trouwringen.

Populaire materialen

Het materiaal van de trouwring is bijzonder belangrijk bij het kopen en moet altijd worden overwogen. Bruidsparen die houden van wit of lichte kleurnuances kiezen best voor zilverkleurige trouwringen. Geel- of roségoud zou in dit geval de verkeerde keuze zijn. In 2022 zijn vooral de kleuren zilver en witgoud in trek, en natuurlijk ook witgoud met diamant. De materialen passen bij een minimalistisch, tijdloos design en kunnen worden verfraaid met diverse diamanten en edelstenen.

Als het gaat om sterkte en robuustheid, let dan op de legering en de samenstelling. Bruidsparen die van extravagant houden kunnen ook kiezen voor trouwringen van tantaal of carbon. Houd er echter rekening mee dat deze materialen relatief duur zijn. Tantaal en carbon hebben een neutrale uitstraling en kunnen gezet en versierd worden met briljanten en diamanten. Klassieke trouwringen van geel goud zijn ook in 2022 in de mode.

De 8 trouwringtrends voor 2022
Schuiven naar boven