Wat is Solana (SOL)?

Crypto

Solana is een open infrastructuur voor het bouwen van schaalbare crypto-apps. De architectuur is censuurbestendig, snel en veilig en is ontworpen om wereldwijde acceptatie te vergemakkelijken. Om de tijd op de blockchain bij te houden, gebruikt Solana een innovatief proces dat bekend staat als Proof of History. PoH is geen consensusmechanisme, maar speelt een belangrijke rol in Solana’s Proof of Stake-consensusmechanisme.

Het resultaat van PoH en de andere belangrijke innovaties van Solana is een netwerk dat zeer schaalbaar is. Solana biedt zelfs een maximale doorvoer van 50.000 transacties per seconde. De blockchain blijft goedkoop en snel terwijl hij schaalt, met een gemiddelde transactiekost van $ 0,00025, een blokkeringstijd van doorgaans minder dan een seconde en een finaliteit van minder dan een seconde.

Solana handhaaft ook de mogelijkheid om ecosysteemprojecten samen te stellen door zijn enkele wereldwijde status. Dit betekent dat integratie met meerdere shards of Layer 2-oplossingen niet vereist is. Andere voordelen van bouwen bovenop Solana zijn beproefde beveiliging op bedrijfsniveau en de flexibiliteit om te coderen in populaire talen zoals C, C++ en Rust.

Hoe werkt Solana?

Het Proof of History-concept houdt in dat wordt bewezen dat een bericht voor of na een bekende gebeurtenis is voorgekomen, in plaats van te vertrouwen op een tijdstempel. Dit is als een foto van een gijzelaar die het laatste nummer van een krant vasthoudt. Wat bewijst dat de gijzelaar nog in leven was nadat die specifieke krant was gepubliceerd. Solana gebruikt het SHA256-mijnalgoritme van Bitcoin samen met een verifieerbare vertragingsfunctie om een ​​historisch record van gebeurtenissen op de blockchain te creëren.

De hash-functie loopt continu door, waarbij elke vorige uitvoer als de volgende invoer wordt gebruikt. Dit betekent dat de volgorde van transacties wordt vastgelegd. Dit betekent dat validators op de blockchain zoveel mogelijk transacties in elk blok kunnen inpakken, aangezien andere validators ze achteraf kunnen organiseren volgens het historische record. Het resultaat is een zeer hoge transactiedoorvoer. Overigens kun je hier de Solana koers euro bekijken.

Wat is Solana (SOL)?
Schuiven naar boven